Vianočné posedenie

14.12.2017

Pri príležitosti 60. výročia založenia Detského domova Komárno sa dňa 14.12.2017 konalo v priestoroch reštaurácie Hoffer slávnostné Vianočné posedenie.

Zúčastnilo sa ho vedenie,  členovia odborného tímu, zdravotnícki a pedagogickí zamestnanci, profesionálni rodičia a, samozrejme, deti:). Podarilo sa tak stretnúť celému kolektívu zariadenia, pričom najväčšiu radosť zo slávnostnej spoločnosti mali deti -              v kostýmoch elfov.

V úvodných príhovoroch sa spomenula história, súčasnosť aj vízia budúcnosti. S úctou

a vďakou sa spomínalo hlavne  na osobnosti -  MUDr. Škodáčková a MUDr. Tvrdoňová, ktorých prínos dodnes rezonuje v práci zariadenia.

Zamestnanci poďakovali  aj súčasnej pani riaditeľke Ing. Dorotovičovej, ktorá stojí   na čele zariadenia už 20 rokov a ktorá previedla detský domov procesom neľahkej a náročnej transformácie. Cieľ je zmysluplný - vrátiť dieťa do rodiny - pôvodnej, náhradnej, a kým sa to podarí, tak do rodiny profesionálnej. Zároveň zabezpečiť  starostlivosť o deti, ktoré vzhľadom na svoj nepriaznivý zdravotný stav nemajú túto šancu, v podmienkach, ktoré sa čo najviac rodinnému prostrediu podobajú.

Priebeh Vianočného posedenia po slávnostnom prípitku mal už od oficialít veľmi ďaleko - na tanečný parket sa dostali deti - elfovia, ktorí neúnavne tancovali, pobehovali, hádzali balóny a šťastné úsmevy na všetky strany- zvyšok večera patril im.

A tak to má byť- oslavovali  deti- im patrí detský domov, je to miesto, ktoré je tu pre nich, im má slúžiť a pomáhať.              

Preto na záver len jedno želanie: My, zamestnanci sa stretávajme, hovorme spolu, hľadajme riešenia, tolerujme sa navzájom  a povzbudzujme sa- veď našou prioritou je dobro dieťaťa a to je to najkrajšie poslanie!


Autor: Mgr. Miriam Podmanická

Ako pomôcť?

Prispieť môžete hračkami, oblečením alebo aj finančne. Každá pomoc deťom sa počíta.