Zúčastnili sme sa na športových hrách

19.07.2017

Zúčastnili sme sa Športových hier detí z detských domovov

V Čilistove (mestská časť Šamorína) sa v stredu 14.06.2017 skončili už v poradí 27. Celoslovenské športové hry detí z detských domovov – Športové majstrovstvá s Nestlé 2017. Generálnym sponzorom tohto medzinárodného podujatia je už po deviaty raz spoločnosť Nestlé Slovensko s.r.o., ktorá je aj spoluorganizátorom podujatia spolu so Spoločnosťou priateľov detí z detských domovov Úsmev ako Dar (ÚAD), Fórom riaditeľov a zamestnancov detských domovov a Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny. Podujatie sa konalo pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera.


Hlavným cieľom projektu je  motivovať deti zo znevýhodnených sociálnych podmienok k aktivitám podnecujúcim húževnatosť, odhodlanie a vytrvalosť, ktoré často, a to nie len v prípade detí z detských domovov, chýbajú.

V Kolárove sa Dňa 11. mája 2017  uskutočnil 27. ročník športových hier detí z detských domovov Nitrianskeho kraja. Z nášho detského domova športovalo päť detí - Katka, Vivien, Tünde, Jozef a Anton. Naše deti  súťažili v atletike (behu na 100 m, 800 m a 1500 m, skoku do diaľky a vrhu guľou).  Tünde v skoku do diaľky obsadila 3. miesto, Katka v behu na 800 m 1. miesto, v behu na 100 m 3. miesto a Jozef v behu na 1500 m 2. miesto.

Katka a Jozef po úspechu na krajskom kole dostali pozvánku na celoslovenské kolo, kde súťažilo 250 detí z 48 detských domovov.

Všetkým gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu!

 

                                                                                  Mgr. Réka Szalmová, vychovávateľka





Ako pomôcť?

Prispieť môžete hračkami, oblečením alebo aj finančne. Každá pomoc deťom sa počíta.